GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!




här är det dött som i graven

jahej på er! just nu har det varit mycket, mycket i skolan, jag fick magsjuka = inte varit i stallet och därför inte hunnit skriva/haft något att skriva om. så ska försöka bättra mig nu!

idag var jag och björnen min ute i skogen med emelie och flisan. myste bara på mest, plumsade massa snö, bytte hästar, lekte lite och så. sjukligt mycket snö det har kommit iaf, upp till magen på stampe nästan, och han är ändå nästan en och sjuttio.. mysig dag iallafall.

imorgon, är det hoppträning för johanna som gäller. klockan sex så ska försöka slänga in ett inlägg efter det! SNART LOV! ♥


finaste stampe med katarina warg på ryggen!

sjuuk

har åkt på en vidrig magsjuka så ni får tåla lite dålig uppdatering..
/ alexxxx



Emelie & Bisse, SM Vetlanda 2009


min sötaste

typ "ehh, asså vad håller du på med pucko???"


JULHÄLSNING FRÅN CIRKUS MÖLLER!





Flickorna på Klitteholm och Sean Banan var det vi skulle julhälsa som iaf ! ;)

DM 2005


Hittade en bild på st.nu efter att jag och lussan vunnit DM 2005. Liiiiten :')

dagens ridning

Var meningen att jag skulle rida båda två idag. Mamma ledde Stampe upp till ridhuset och jag red Flisan, tanken var att tjäna lite tid eftersom att mammsen skulle bort. Men när vi var där så befann sig även Stefan där och då fick han trimma Stampis lite, han brukar rida honom ibland och eftersom han är längre och har jobbat med hästar så kommer han åt honom på ett lite annat sätt än mig. Jag tycker det är bra att han kan rida ibland, både för mig och Stampe, hoppas han tycker de är lika kul ;) Flisan fick skritta och trava mest, jobbade mycket med att försöka få henne lösgjord och avslappnad, kändes faktiskt riktigt bra på slutet!

Imorgon är det träning till ridskolans dag som gäller! Ska försöka filma på söndag så ska ni få se vad vi ska hitta på! Kan säga att det är inspirerat av en tv-show om ridskolor. Någon som kan gissa? ;)


bjuder på en glad bild på dampis som vägrar byta galopp.. ;)


frågor

Hejsan! vem köpte du tara av? :) skulle vara snäll om du svarade.
Jag köpte Tara av en tjej som Hette Emma Lindgren, från Harmånger. Innan det stod hon i Göteborg hos Carolina Wahlund(som red GP-ponnyn på henne).

Varför fick du inte ha kvar Hoppenhofs Shakira?
Anledningen till att jag inte fick ha kvar henne var dels för att vi inte passade tillsammans, och för att mamma och min tränare ansåg att hon var lite för vass för mig. Hon reste sig mycket och hade ett väldigt humör.

Vad är det för stövlar du har på sista bilden? vill gärna veta vad du har för utrustning och pris!
Det är ett par Bocaj stävlar, de kom ut i år och kostar cirka 2500kr. Kavajen jag har är en Animo Leyla, kostar cirka 4200kr och hjälmen är en John Whittaker, cirka 2990kr.

 

Stövlarna finns både i svart och brunt och är ställbara i vaden. (Lite inspirerad av Tretorns Falsterbomodell) Men betydligt billigare och enligt mig, mycket skönare!

mina tidigare ponnyer

Red Stampis ute i skogen idag, helt totally galen och crazy var han. Rädd för precis allt och vet inte riktigt hur många gånger jag var nära att åka i backen, han var mest knasig idag. Men han har ju sina dagar då han bara töntar sig, och främst i skogen då det är mörkt. Bitvis var han iallafall ganska samarbetsvillig och gick att arbeta hyfsat iallafall.

Men nu så ska ni få en beskrivning på mina tidigare ponnyer! Era ord är min lag ;)

Hults Nomita
e. Nomad G u: Ruffsi
Ett B ponny sto född 1994 so jag fick på min födelsedag då jag fyllde 8 år. Hade inte provat henne och vi visste knappt nånting om henne heller. Jag tävlade lite dressyr men mest hoppning(LC) på henne. Vann faktiskt en dressyrklass på henne och i hoppningen var hon oftast felfri. Hon var ett russ och hade väldigt många konstiga men roliga egenskaper, hon kunde springa baklänges, äta gräs i galopp och var en riktig avkastarkung, och det insåg hon ju väldigt snabbt kan man ju säga. Detta var min första ponny och hon har självklart en stor plats i mitt hjärta. Vi testade ponnytrav och hon gick tre lopp, 2 segrar och en 2a plats resulterade det i. Vi sålde henne till en travskola i Sala som sedan sålde vidare henne till en tjej som heter Ida, dom har placerat sig i Lätt A hoppning.


Nomita och Ida.

Lucinda
Okänd härstamning 1992
Min andra ponny som jag red Lätt B och några Lätt A med. Första 1-2 åren testade hon mig verkligen, och humör - det hade hon! man visste aldrig hur det skulle gå inne på banan, antingen stannade man ut sig eller så var man nolla. Det sista året när jag hade hittat ridningen riktigt så plockade vi hem många vinster och placeringar. Vi vann Distriktsmästerskapet 2005 och samma år vann vi den totala Championatet i Kategori B för Mittsvenska distriktet.



Tara
Okänd härstamning 1991
Min underbara fina prinsessa. En ponny som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag köpte henne 2005 och sålde henne slutet av 2007 pga av att jag var för lång för henne. Verkligen en personlig ponny som alltid var glad och gnäggade när man kom till stallet. Vi kom 2a i Distriktsmästerskapet i hoppning 2006. Nu står Tara i Skellefteå hos denna fina tjej!



Hoppenhofs Shakira (född 2002)
Ett mycket fint D-ponnysto som jag ägde i cirka 5 månader. Vi passade inte alls ihop och jag fick inte ha kvar henne.



Flying Wing
1995 - 2010 D-ponny
Den finaste, snällaste, underbaraste, mest älskade, grymmaste ponny jag någonsin träffat. Har aldrig känt så starkt för ett djur som jag gjorde för Wille. Han är, och kommer alltid att vara speciell för mig. Det är tack vare honom som jag står här idag. När jag fick honom hade jag inget självförtroende alls, han hjälpte mig att bygga upp det och tillsammans hade vi en otroligt fin relation. Han var min bästa vän, och fick mig alltid på bra humör. På första tävlingen tog vi två blågula rosetter, och så fortsatte det. Vi tog pris på iprincip varenda tävling. Och i år, så vann vi varenda klass som vi kom till omhoppning i. Kvalade till finalen i Mountain Horse Ponny Cup 2009 och 2010(i år fick jag rida finalen på en lånad ponny, Munsboro Shaft som jag fick låna av snälla snälla Emma Rödén, se bild längre ner).Tanken var att jag och Wille skulle börja hoppa MSV i år, men den drömmen och våran fina tid tillsammans fick ett hastigt oväntat slut efter en olycka i hagen. Wille är som sagt den ponny som ligger mig varmast om hjärtat och han finns i mina tankar och inspirerar mig varje dag. I will always love you ♥





Munsboro Shaft på Strömsholm!
Fina fina ponny! TACK ÄLSKADE EMMA RÖÖVVAA! ♥


vilodag

Hej på er! Hästarna har vilodag idag, och Emelie är sjuk så ska snart åka upp till stallet och ta hand om dem båda två. Blir så arg när det är såhär kallt. Fel att graderna skulle kunna hålla sig under -10 iaf. men Icke då. -17, love it! Blir extra mycket pyssel idag. Nån dag framöver kommer det ett inlägg om mina gamla ponnyer, någon av er bad om det! Några fler förslag på vad jag ska skriva om?


(Bräcke RK, 1a i LB & 3a i LA) världens finaste ponny... det är många av er som frågat vad som hände med wille, och jag kommer inte berätta vad som hände pga av att jag inte tycker det är rätt att skriva ut det här. dom som jag känner vet och det räcker. men det var en tragisk olycka som gjorde att vi inte hade något annat val än att avliva honom :( :'( minbästavän

/ alexandra ♥


älskar min lilla priiiiins

Åååh. Så himla underbart fin han var idag Stampe. han jobbade på jättebra, var verkligen samatbetsvillig och ja, helt underbaar :') Så kul och rida när de är såhär. Har som sagt varit i stallet hela dagen, fixat allting åt båda och ridit båda, flisan skötte sig också jättebra, mycket fin liten häst det där! Om jag hade kunnat hade jag lätt velat hoppa av gymnasiet och haft två hästar istället att jobba med varje dag. Men nu är det inte så och jag vill ju skaffa mig en riktig utbildning för att kunna plugga vidare till någonting senare i livet.

Och till dig som kommenterade bilden på Jossan & Calle, orkar inte ens svara på din kommentar. Tycker bara att det låter som du är avundsjuk! Jag tycker Jossan är grym, och hon är totally outstanding här enligt mig, no matter what you say!


Fly Rutger PG.
En fin 5-åring som jag hade på prov i somras, gillade honom verkligen men kände att jag ville ha en äldre häst som första storhäst, och kunna utnyttja min juniortid. Men senare i livet vore det skitkul att utbilda en unghäst, när man fått lite mer erfarenhet och så.

KOM IHÅG ATT STÄLLA FRÅGOR OCH KOMMENTERA! ♥

mot stallet

Godmorgon! Nu sitter jag hemma och fikar, är ju ledig idag så ska snart åka upp till stallet. Ska till och med få låna Emelies häst idag och rida henne med. Mycket kuuul! Blir nog uteritt med båda två.. eh. skämtade bara, insåg nu att det är -17grader.. Får se vad vi hittar på. Kanske rider ut en och rider en i ridhuset eller något. Talk to you later! Adios amigooos! 


Syster häst. Corline Fly -  sto f:2004 e: Airline H

/ alexandra ♥

film från årets sista tävling i oktober


vinterland



fina fina fina jättebäbiiiiiishästen

red ut idag med syster, red först nedre rundan och trimmade sedan litegrann på en rund sandbana(dock är det ju massa snö där nu förstås ;) blev mycket galopparbete och konditionsträning och stampe var oerhört laddad, han höll på att bralla av mig flera gånger, kul att han är på bra humör och tycker det är skoj iaf! :) travade av honom ganska länge runt i snön i låg form. väldigt mysig tur ute i vinterskogen, fast så länge graderna håller sig såhär (-5) så tycker jag att vintern är helt okej, det går ju iallafall att vara ute och göra roliga saker utan att frysa ihjäl! är hemma nu och kastar i mig lite mat, snart blir det stallet och u-sek möte där vi ska planera ridskolans dag också...! hörs igen imorgon, då är jag ledig!

/ alexandra ♥ 

skogstur

Hej på er! Medans jag sitter här på skolan och väntar på att engelskan, som är sista lektionen, skall börja, tänkte jag att ja lika gärna kan slänga in ett inlägg. Efter skolan bär det av till Stampe och en galopptur ute i skogen är vad som står på schemat. Hoppas att han är pigg och glad! Hejsålängeee!



Avslutar med en bild på finaste bästa vännen Josefine Wengelin & Calle Kvalster ♥♥

svar på frågor

Har fått två frågor om vart jag och Stampe ligger nu, vilka vi är osv. Så här kommer lite information, mest om Stampe eftersom bloggen är mest om honom! ;)

Jag heter Alexandra Bergh, bor i Sundsvall och är sexton år (född 1994). Har tidigare haft både B, C och D-ponny som jag tävlat hoppning med.

Min häst, Muskoka(eller Stampe som han kallas pga av att hans ena öra är böjt/halvt så han ser ut som en kanin) är en valack född 1996 e: Dail Eirann ue: Knave of Hearts, han har tidigare tävlat internationella 150 hoppnignar på Irland och varit i Sverige ca 3-4 år om informationen vi fått stämmer. Jag köpte honom sista helgen i Augusti 2010 och vi har hunnit gjort 3 tävlingar tillsammans, vi har tävlat 110 tillsammans och kommit till varit till omhoppning i 3 av 4 stycken, målet nästa år är att iaf rida 130 med stabila resultat. Han är en rätt så svårriden häst, 168 hög och blir väldigt stark och oerhört taggad i hoppningen så vi behöver vintern på oss att "bli ett team" och det är jag som behöver hitta tekniken och knapparna så som man behöver rida honom, men det var skönt att vi fick smygstarta i höst och vi är grymt taggade till tävlingsterminen 2011!

Fortsätt gärna fråga, det är mycket roligare att skriva då! Och tipsa gärna era vänner, om ni tycker att den är bra alltså! :)



/ alexandra ♥

studsfilm

Här kommer en film från Catta-träningen i onsdags!

/>

Idag trimmade jag Stampe i ridhuset, han var jättefin på backen, riktigt roligt att jag börjar hitta honom nu och att han börjar orka mycket mer. Det känns verkligen en skillnad och det är härligt!


ny blogg, nya möjligheter !

vill blogga. men den andra bloggen, alltså denna, handlar mest om hästar, ridningen osv, så därför tänkte jag att det är lika bra att skaffa sig en ny blogg/en till blogg som BARA kommer handla om hästar. så på den här bloggen kommer ni kunna följa min och stampes satsning mot toppen! hoppas att ni gillar den och stannar kvar.
kom ihåg att kommentera och ställa frågor!
välkomna!


RSS 2.0